Пускат системата с пръстовите отпечатъци в 20 болници

07:27, 27 юли 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 27 юли пилотно ще се включат в проекта с пръстовите отпечатъци 20 болници. Досега системата беше тествана в 5 болници, избрани от здравните власти. По-късно НЗОК обяви, че тестване е имало и в още 3 болнични заведения, като там проверката е направена заради желанието на ръководствата им.

Днес се очаква Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)  да обяви целия списък с болничните завадения, в които ще се влиза с пръстови отпечатъци.

Междувременно от касата се похвалиха, че през миналата седмица се е  провело обучение на над 100 служители на институцията за внедряване на проекта за изграждане на Регистрационна система за здравноосигурителни събитията при изпълнителите на медицинска помощ. 

Експертите, които ще комуникират пряко с договорните партньори на институцията при внедряването на Регистрационната система, получават знания за системата, за да може процесът по регистрация да протича безпроблемно за пациентите, поясниха от касата.

Ако пациент не се чекира в системата, това е сигнал за нередност, който ще бъде отчетен от експертите. За да се реагира веднага, НЗОК ще осигури присъствие на обучени експерти от 28-те районни здравноосигурителни каси, както и от Централното управление на институцията във всички болници, включени в проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама