Поскъпват траурните услуги в Търговище

07:07, 27 юли 16 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средно с 20-30 лева да поскъпнат част от траурните услуги в Търговище. Това предложение ще бъде гласувано на предстоящата сесия на общинския съвет в четвъртък. Искането е постъпило в администрацията от Директора на Общинското мероприятие „Обредни домове и зали“ с мотива, че има повишение на разходите за погребенията.

Изкопаване на ново гробно място, заравяне и оформяне на гроб е с нова цена от 120 лева. Толкова ще струва и отварянето на стар гроб, изваждането на костите, полагане на покойника, заравяне и оформяне на гроба. Повишението при двете услуги е съответно 35 и 30 лева.

С 20 лева поскъпва изкопаването на гроб за фамилна гробница и монтажа й, като новата цена е 150 лева. Комплект дъски за мюсюлманско погребение се предвижда да струва 50 лева.

Предложено е също така самотни, бездомни, безпризорни хора, без близки и роднини, настанени в заведения за социални услуги и регистрирани в службите за социално подпомагане да получават еднократна помощ за погребение в размер на 200 лева. Досега тези средства бяха 165 лева.

Последните промени в цените на траурните услуги в Търговище са от април 2014 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама