Предоставяме 80 хил. евро помощи за бежанци и пострадали от земетресение

23:11, 20 юли 16 / Политика 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50 хил. евро доброволна вноска ще бъдат отпуснати от правителството на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци в Близкия изток, а 30 хил. евро – за хуманитарна помощ за пострадалите от земетресението в Еквадор по линия на УНИЦЕФ, съобщиха от правителствения пресцентър.

Парите са от планираните средства за помощ за развитие и хуманитарна помощ, които са планирани в бюджета на Министерството на външните работи за 2016 г.

Агенцията на ООН се грижи за над пет милиона палестински бежанци в Близкия изток. Средствата, които страната ни ще предостави, са израз на солидарност за подпомагане на нуждаещите се хора. С тях ще се засили стабилността в регион, намиращ се в непосредствена близост до границите на Европа.

България прави доброволна вноска по линия на УНИЦЕФ във връзка с хуманитарната криза в Еквадор, където на 16 април 2016 г. имаше земетресение с магнитуд 7,8 степен по скалата на Рихтер. Над 660 души загинаха, а над 12 000 бяха ранени. Нанесени бяха и големи разрушения на сгради, комуникационна и производствена инфраструктура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама