Пускат горещ телефон за български туроператори в Турция

22:31, 20 юли 16 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на туризма пуска горещ телефон за българските туроператори, които имат бизнес в Турция, след извършени неуспешен опит за преврат там. Той ще заработи вероятно още от следващата седмица. Целта е да се подават сигнали до министерството за ситуацията в южната ни съседка. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на БНТ.

Тя обясни, че идеята за горещата линия е възникнала днес на среща на ведомството с представители на туроператорите. По нейните думи две туристически компании с чартърни програми за Турция, са върнали българските турсити, които са пожелали да се приберат, още след новината за случващото се.

"Към момента се изпълняват програми в Егейска Турция, следи се ситуацията. Настояваме да се спазват указанията на външно министерство", каза Ангелкова.

Очаква се спад на почиващите българи в Турция през месец юли. На годишна база се предвижда туристическият поток натам да намалее с 15% . За първите пет месеца с 10 хил. по-малко българи са пътували в Турция в сравнение с 2015 г., показват данни на министерството.

Относно най-честите оплаквания, които министерството получава от гражданите за състоянието на плажовете у нас, Ангелкова каза, че те са свързани с намалената плажна площ за туристите, на която те могат да разполагат свои чадъри,  а не да ползват на концесионерите. Има оплаквания и за чистотата по Черноморието.

Мобилна група на министерството се занимава с тези сигнали, отбеляза тя и призова гражданите активно да сигнализират за нарушения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама