България открива нови консулства в Полша и Испания

21:36, 20 юли 16 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавата открива две нови почетни консулства – в Полша и в Испания, реши Министерския съвет.

Седалището на консулството ни в Полша е град Бялисток, а почетен консул - Витолд Карчевски. Консулският окръг обхваща Подлаские, Любелские и Варминско-Мазурские воеводства.

Назначаването на почетен консул е предвид възможностите за активизиране на двустранното сътрудничество в областта на икономиката, търговията, инвестициите, туризма и на връзките между двете страни.

Консулството на България в Кралство Испания ще се ръководи от консул д-р Росио Васкес Руис, със седалище в град Севиля. Чрез него ще се създават предпоставки за разширяване на сътрудничеството ни с Испания в различни аспекти.

Консулският окръг включва територията на Андалусия, която е най- населената автономна област в Испания, втора по големина и трета по икономическа тежест сред автономните области, с водещо значение на земеделието и сектора на услугите.

Министерският съвет реши да освободи двама наши почетни консули в Италия – Джорджо Де Фавери, който отговаряше за консулския окръг, обхващащ територията на регион Венето, и Габриел Бенезра в Конфедерация Швейцария.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама