Подариха компютри на децата от дом „Слънчево детство“ за годишнината от Илинденското въстание

21:10, 20 юли 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местните патриоти заедно с Младежката организация на ВМРО-Шумен дари компютри на децата от дом „Слънчево детство“, съобщиха от партията.

Дарението е нетрадиционен начин да се почете днешния 20 юли, на който се навършват 113 г. от Илинденското въстание, сложило връхна точка в национално-освободителните борби на българите в Македония.

Общинските съветници, областното и общинското ръководство на ВМРО-БНД Шумен се срешнаха с жителите на с. Мараш.

На срещата бяха разисквани проблемите на селото и неговите жители. Част от поставените въпроси бяха свързани с минералния извор на селото, занемарената детска площадка, както и историческата местност „Корията“. Мястото, на което е взето решението за Съединението на България, също е занемарено и не се поддържа от години.

Патриотите от ВМРО - Шумен поеха ангажимент да се погрижат за разрешаването на проблемите в населеното място. Първа стъпка в тази посока ще е окосяване, почистване и боядисване на детската площадка.

Учредена бе и местна структура на ВМРО в село Мараш. Неин председател стана Жулияна Кръстева. Тя е на 24 г. и следва „Начална училищна педагогика“ в Шуменския университет. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама