Шампионската лига "Стронгмен" 2016 ще рекламира Пловдив по 95 световни канала

20:58, 20 юли 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 3 тона общо тегло ще удържат най-силните мъже на планетата по време на пловдивския кръг от Шампионска лига „Стронгмен" 2016. Организаторът Огнян Кръстев, председател на Фондация „Славна България”, обясни, че при дисциплината „Херкулес холд” атлетите ще са между 2 автомобила и ще демонстрират колко време могат да ги задържат да не потеглят по наклонено съоръжение.

Сблъсъкът на титаните ще започне в 17:00 ч. на 24 юли 2016 г., неделя, пред централните трибуни на Гребния канал. Входът е свободен.

Пловдив за втора поредна година ще е арена на кръга от най-елитния стронгмен-шампионат, 2016 Strongman Champions League Bulgaria. Много рядко организаторите повтарят градовете-домакини.

Според заместник-кмета по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ в община Пловдив Георги Титюков, поредното издание на „Стронгмен" в Пловдив, ще направи масова реклама на града в целия свят. Международен телевизионен екип ще снима събитието и ще го излъчи по над 95 световни канала. Това означава, че е съвсем възможно да бъде гледан от 1 милиард зрителска аудитория. „Поради тази причина, първата дисциплина – задържането на тежест отпред, ще се проведе на сцената на емблематичния Античен театър ден по-рано, в 11:00 ч. на 23 юли, събота“, поясни организаторът Огнян Кръстев. „Тв екипът ще проследи и ще заснеме титаните на фона на най-знаковите пловдивски забележителности. Така ще бъдат привлечени повече туристи, както и с факта, че Пловдив ще е културна столица на Европа през 2019 г.“, сподели още организаторът. 

„Надяваме се на световни рекорди на Гребната база!“, каза заместник-кметът Титюков на Стоян Тодорчев, който е най-силният българин, настоящ рекордьор в дисциплината „Фермерска разходка“. Според организаторите, пловдивската публика може да стане свидетел на 2 нови постижения – в дисциплините „Фермерска разходка“ и „Кобилица”. Стоян Тодорчев заедно със своите съотборници Мариян Димитров, най-силният полицай на България и най-новото попълнение в нашия тим Бедо Хачикян ще премерят сили със стронгмените от Полша, Словения, Латвия, Холандия, Литва, Финландия, Норвегия и Франция.

Рая Тодорова от 60K.bg, допълни, че събитието ще бъде съпътствано и с мащабна благотворителна кампания, свързана с „60K за 60 деца. Втора част”. Целта е набиране на средства за изграждането на модерна и многофункционална спортна площадка на територията на ДДЛРГ „Княгиня Мария Луиза” в Пловдив, в който живеят 60 деца на възраст от 5 до 18 години. Възпитаник на този детски дом е и Лиляна Георгиева – младата спортна надежда на България в дългите бягания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама