Митов за критиките на ДСБ: Внушенията обслужват интереси, различни от тези на България

19:56, 20 юли 16 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Внушаването на алтернативни пътища пред България, както и поставянето на евро-атлантическия ни избор във фокуса на вътрешнополитическата интрига, обслужва интереси, различни от тези на България. Това написа външният министър Даниел Митов в профила си във Фейсбук.

Повод за коментара му е изказване на лидера на ДСБ Радан Кънев, че относно въпросите свързани с НАТО и ЕС „българското правителство е крайно кекаво". Кънев намеси и имената на Даниел Митов и Николай Ненчев. Бойко Борисов също не остана доволен от изказването на лидера на ДСБ като подчерта, че всичко казано са „долни клевети“.

Публикуваме цялата позиция на Митов без редакторска намеса:

Българското правителство – министър-председателят и всички министри работят ежедневно за това България да бъде пълноценен член на ЕС и НАТО. Всички ние сме убедени, че участието ни в тези два наднационални формата разширява инструментите, възможностите и перспективите за реализирането на българския национален интерес.

Внушаването на алтернативни пътища пред България, както и поставянето на евро-атлантическия ни избор във фокуса на вътрешнополитическата интрига, обслужва интереси, различни от тези на България. Демокрацията, сигурността и свободата не са патент на този или онзи политик, а споделеното вярване на моето поколение българи и непосредствена цел на българското правителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама