Караянчева нападна Радан Кънев: Идва в парламента само в петък, когато го дават по телевизията

18:32, 20 юли 16 / Политика 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В защита на премиера Бойко Борисов, зам.-председателят на ГЕРБ в парламента Цвета Караянчева нападна лидера на ДСБ Радан Кънев. Тя застана зад премиера, като заяви, че „гневът му заради критиките на ДСБ е оправдан“. Коментарът на Караянчева в ефира на БТВ е по повод обвиненията на Радан Кънев и Атанас Атанасов, че само министрите Николай Ненчев и Даниел Митов гарантират евроатлантическата ориентация на страната.

Борисов не остана доволен от това изказване и в началото на заседанието на министрите, заяви, че в това няма нищо вярно, че това са „лъжи и долни клевети“.

„Когато двама юнаци обикалят от студио на студио и говорят едни и същи глупотевини, няма как в един момент човек, колкото и да сдържа нервите си, да не се ядоса”, заяви Каранчева по адрес на Кънев и Атанасов.

И добави: „Това са хора, които не идват на работа, специално г-н Кънев рядко го виждам да идва в парламента, идва в петък, когато го дават по телевизията. Хвърлят се димки в пространството и след това няма нищо, за да могат да ги забележат медиите. Иначе те са абсолютно незабележими. Те са бутикова група от трима-четирима души, които имат самочувствието сякаш са 300 в парламента”, отбеляза Караянчева.

По думите и министрите Ненчев и Митов провеждат политиката на правителството

"Реформите, които се прокарват, са благодарение на гласовете, които даваме, благодарение на политиката на Борисов", подчерта още зам.-председателят на ГЕРБ.

„Г-н Борисов го познават всички евроатлантически партньори. И тези двама юнаци да кажат, че той е човек, който раболепно мълчи пред Русия? Що за глупости?”, възмути се тя.

Караянчева посочи, че депутатите от ГЕРБ днес са извикали военния министър Николай Ненчев, защото са искали да разберат чий министър е все пак и знае ли с чии гласове е станал министър.

„Министърът каза, че стои твърдо зад премиера и в нито един момент не е работил сам, винаги заедно със санкцията на премиера”, каза Караянчева.

Тя допълни, че народните представители от ГЕРБ ще извикат на разговор и външния министър Даниел Митов.

Във връзка със заявката на Борисов, че предстоят рокади в кабинета, Караянчева каза, че ако премиерът има забележки, ще ги представи пред депутатите от ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама