Приемат документи за подпомагане на хора с увреждания с дърва за огрев

17:03, 20 юли 16 25 760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дейности по подпомагане на хора с увреждания и предоставяне на дърва за огрев за зимния период 2016-2017 година инициира Сливенска община.  Определените количества смесени широколистни дърва за огрев /4 кубика/, ще бъдат разпределени за лица, отговарящи на следните условия: лица с над 71% намалена работоспособност; лица, подали заявление в определения срок; лица, които не са подпомагани от Дирекция „Социално подпомагане” за отоплителния сезон; лица, живеещи на територията на град Сливен. Количествата са определени еднократно за домакинство и следва да бъдат заплатени след утвърждаването на списъка на правоимащите лица от кмета на Община Сливен.

Стойността на 4 кубика дърва за огрев е 28,00 (двадесет и осем) лева с включен ДДС за 1 пространствен кубически метър, като заплащането ще се извършва в касата на ОП”ЗГВР” - Сливен срещу представена лична карта /паспорт/. Транспортирането на дървата за огрев е за сметка на лицата в утвърдения списък. Дървата ще се получават от временни складове, намиращи се в общинска горска територия в землищата на  селата Стара река,  Раково, Ичера и Горно Александрово.

Срокът на подаването на комплекта от документи (заявление по образец, копие на Експертно решение на ТЕЛК и документ за самоличност-за справка) е до 05.08.2016г., включително, в Център за административно обслужване на Община Сливен (деловодство). След определения срок ще се изготви списък с класираните  и отговарящи на критериите лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама