Почетни консули от 4 държави са на официално посещение в Русе

16:47, 20 юли 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, в Заседателна зала на Община Русе, кметът Пламен Стоилов посрещна делегация от почетни консули в Кралство Белгия, сред които българският почетен консул - Вили Ван Импе. Информация за срещата съобщават от кабинета на градоначалника.

Присъствали са и почетните консули от Люксембург - Пол Верстретен, от Холандия - Филипе Лерой и от Гватемала - Жан-Пиер Пелинк, както и бивши и настоящи служители в администрацията на Федералния белгийски парламент. В срещата участие е взел и д-р Страхил Карапчански, зам.-кмет по европейско развитие.

„Вашата визита е изключително важна за нашия град и съм убеден, че ще останете с много приятни впечатления от Русе и ще разкажете на вашите близки за него. Продължаваме с усилени темпове да доказваме, че мотото „град на свободния дух“ е присъщо за Русе“, е заявил русенският кмет. Стоилов е разказал за културното наследство, перспективите пред града и е поканил гостите да посетят музейния комплекс, за да се запознаят с дългогодишната история.

Импе е благодарил за гостоприемството и е споделил първите си положителни впечатления за град Русе. Той е предложил на Община Русе да се включи в проект през 2018 г., в който ще вземат участие десет български града и включва панаир, тематично насочен към бизнеса. Проектът се осъществява всяка година през месец септември в град Гент, Белгия.

Посещението на делегацията, организирано от почетния консул Импе в България, е за периода 19 - 24 юли, 2016 г. Целта на тази инициатива е представяне на българските природни забележителности и културно-историческото наследство. Програмата включва посещение на няколко български града и запознаване с различни културни и исторически обекти, сред които е град Русе. Подобно посещение се организира за втори пореден път, като участниците миналата година са останали с отлични впечатления.

Ван Импе е изключително активен като почетен консул на България в Белгия и благодарение на това се реализират редица успешни проекти на сътрудничество между български и  белгийски (фламандски) градове. Доброто взаимодействие между Почетния консул и посолството на Република България в Брюксел създават условия за още по-активен и ползотворен обмен и развитие на потенциал в отношенията между държавите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама