Кирил Арнаудски на съд за 417 000 лева

16:18, 20 юли 16 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура в Благоевград приключи разследване срещу бизнесмен, ощетил държавната хазна с над 417 000 лева.

Обвинителният акт срещу Кирил Аранаудски е внесен за разглеждане в съда по член 255 от Наказателния кодекс.

Обвинението е за неплащане на данъчни задължения в големи размери.

В качеството си на управител на фирма "Народна мебел" в Благоевград, при условията на продължавано престъпление, обвиняемият е избегнал установяването на данъчни задължения - дължим ДДС в размер 316 850 лева и данък печалба по ЗКПО на стойност 100 693 лева.

Престъплението е извършено от Кирил Арнаудски чрез потвърждаване на неистина в подадени справки – декларации за данък добавена стойност и годишни данъчни декларации по чл.92 ал.1 от ЗКПО, с които определя и обявява пред ТД на НАП – Благоевград на дължимия от дружеството ДДС и корпоративен данък. 

Деянията са били извършвани през непродължителен период от време чрез намаляване на данъчната основа, на базата на което се определя размерът на ДДС за внасяне, както и невярно посочване на облагаемите печалби, обясниха от прокуратурата в Благоевград.

През 2009 година прокуратурата в Благоевград започна разследване срещу управителя на "Народна мебел" Кирил Арнаутски за тайно изкупуване имуществото на дружеството, укриване на данъци в огромни размери и документни измами.

Сигналът бе изпратен от собствениците на 15% от акциите на дружеството, които са частни лица, получили дялове в него след уважени реституционни претенции. Според тях Арнаутски е сложил ръка на имоти за 8 000 000 лева.

По това досъдебно производство обаче все още няма резултат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама