Низамов ликува - отмениха домашния му арест

16:03, 20 юли 16 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд измени мярката „домашен арест“ на Петър Низамов-Перата с по-лека – парична гаранция от 3000 лева.

Това се случи на днешното дело, на което Низамов поиска от съдия Яни Гайдурлиев по-лека мярка. „Каквато и да е – „подписка“, или „гаранция – ще я спазвам. Нямам налични финансови средства, но имам много поддръжници, които са готови да ми помогнат и сумата за гаранцията ще бъде събрана в срок“, допълни Перата.

Държавното обвинение от своя страна настоя за запазване на наложената мярка „домашен арест“ и заяви, че счита за незаконосъобразна жалбата на Петър Низамов срещу решението на съда в Малко Търново. Прокурорът добави, че събраните доказателства по делото доказват, че Перата е автор на обвиненията, за които е привлечен като обвиняем.

В крайна сметка съдът се смили над молбата на Низамов и измени мярката му за неотклонение от домашен арест в по-леката - парична гаранция от 3000 лева. Той трябва да заплати тази сума в рамките на една седмица. Мотивите на съдия Гайдурлиев за решението му са, че нито веднъж в рамките на 3 месеца не е нарушил домашния си арест и също така няма опасност да се укрие, тъй като е свързан с мястото, където живее и там отглежда 3-годишното си дете.

Решението на БОС беше посрещнато с голяма радост както от Петър Низамов, така и от неговите около 20 поддръжници, които се бяха събрали пред съдебната палата, развявайки знамена.

Решението на Бургаския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама