Разследващият полицай прикривал кмета на Трън за блъснатото дете

15:37, 20 юли 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицаят, започнал разследването срещу кмета на град Трън Станислав Николов (ГЕРБ) заради блъснатото на 13 ноември м.г. 6-годишно дете, е прикривал политика и дори е дал на един от свидетелите неверни показания, които оневиняват Николов. Това стана ясно от прессъобщение на прокуратурата, информиращо за хода на разследването. До настоящия момент разследващият полицай не е повдигнал обвинение на виновното лице.

След разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров разпоредил разследването да се води от Окръжна прокуратура-Перник. Това става, след като вчера сутринта “Нова телевизия” излъчи репортаж, а късно вечерта премиерът Бойко Борисов коментира случая в профила си в социалната мрежа Facebook.

В хода на разследването до момента са извършени два огледа на местопроизшествие, разпитани са над 10 свидетели. Изготвени са съдебно-медицинска, автотехническа и психологическа експертизи. Категорично е установено, че на пострадалото 6-годишно дете е причинена средна телесна повреда - разкъсвания на черния дроб, на слезката, на долната куха и вратни вени, кръвоизлив в коремна кухина, травматичен шок, плеврален кръвоизлив в гръдна кухина, охлузвания.

Въпреки това на 12 юли разследващият полицай е изпратил писмено мнение до прокурора за прекратяване на наказателното производство, тъй като деянието не е престъпление.

По разпореждане на наблюдаващия прокурор на три дни по-късно е проведен допълнителен разпит на свидетел – очевидец на пътно транспортното произшествие. От показанията на този свидетел се установява, че му е оказван натиск и е заплашван да не дава достоверни показания. Сочи за отправяни му заплахи по телефон, че ако разкаже пред полицията  какво е видял, ще бъде уволнен от работа,  ще умре и децата му също ще пострадат. Този свидетел твърди още, че по време на разпита му в полицията разследващият полицай му е дал предварително написани негови неверни показания, които е подписал, тъй като се страхувал за себе си и за децата си, пишат от прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама