Путин и Ердоган се срещат през август

15:11, 20 юли 16 / Свят 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руският президент Владимир Путин и колегата му – турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган ще се срещнат в началото на август, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Информацията бе потвърдена и от медиите в Турция. „Господата Владимир Путин и Реджеп Ердоган се съгласиха да се срещнат през първите дни на месец август в Русия“, заяви Песков и добави, че мястото и датата на срещата ще бъдат уточнени допълнително.

В неделя двамата лидери проведоха телефонен разговор, в който руският държавен глава изрази загриженост относно политическата стабилност в Турция след неуспешния опит за преврат. Путин помолил да бъде осигурена сигурността на руските туристи в страната.

Това ще бъде първата среща между двамата лидери след разрива в отношенията между двете страни след свалянето на руския самолет на турско-сирийската в края на миналия ноември. Москва предприе икономически санкции срещу Анкара. След 8 месеца на критики и нападки между двамата лидери в началото на юли руско-турските отношения бяха възстановени, след като Ердоган изправи извинително писмо на Путин.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама