Германия иска засилване на борбата срещу „Ислямска държава“

14:27, 20 юли 16 / Свят 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германският вътрешен министър Фран-Валтер Щайнмайер заяви, че иска задълбочаване на сътрудничеството между полицията и европейските разузнавателни служби с цел подсилването на международните усилия за борба с „Ислямска държава“, съобщава „Ройтерс“.

„Атаките, които се случиха показват, че не съществува абсолютна сигурност“, каза Щайнмайер, цитиран от местна месия. „Терористичните удари се случват случайно и може да засегнат всеки от нас. Факт е, че трябва да засилим сътрудничеството между полицията и разузнавателните служби в Европа и подобряване на обмена на информация“, каза той.

Петима души бяха ранени в понеделник вечерта, след като 17-годишен бежанец от афганистански произход ги нападна във влак в южната част на Германия, преди да бъде застрелян от полицията. Терористичната групировка „Ислямска държава“ пое отговорст за атаката, както и по-рано за тази, извършена в Ница навръх националния празник на Франция.

Щайнмайер смята за важно продължаването на борбата срещу „Ислямска държава“ в Близкия изток и подобряване бъдещето на хората, освободени от влиянието на джихадистка организация.

„Единственият начин за борба с екстремизма в дългосрочен план е да се гарантира, че различните религии и социални групи могат да съществуват заедно, независимо дали са на Запад или в Близкия изток“, заяви Щайнмайер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама