Борисов благодари на Господ и ЕС за метрото, очаква с Рашидов да бъдат обявени за фараони (видео)

14:26, 20 юли 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Без Господ и Европейския съюз нищо не може да се направи. Тази равносметка направи министър-председателят Бойко Борисов при откриването на новата метростанция "Витоша", намираща се в кв. "Хладилника".

"Дядо Владика благодаря, че всички сте тук, благодаря ви, че ни благославяте, благодаря ви, че пожелавате безаварийно да се движи това метро", продължи с благодарствената си реч премиерът. 

Той не подмина и еврокомисарите за помощта им в реализацията на проекта. Шефът на столичния метрополитен Стоян Братоев също получи благодарности от Борисов. Премиерът похвали архитектите и дизайнерите на метростанцията, които са "вързали тези зелени цветове с името Витоша".

И отново не пропусна да се пошегува, като предположи, че намеса има дори и културният министър Вежди Рашидов.

"Видях много римски мозайки. Може би в крайна сметка след няколко хиляди години като минат археолозите ще кажат - по времето на тия и тия фараони са направени мозайките", продължи хумористично Борисов. 

След паузата, наложила се заради избухналата в смях тълпа, премиерът продължи сериозно.

"1.3 км струва 21 млн евро. По трънския курс са 42 млн лева. Ако някой ми намери отсечка от метро в Европа под 80 млн евро на километър ще го наградим", завърши премиерът.

Видео от речта на Борисов може да гледате ТУК!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама