Искрен Веселинов: Ердоган е големият печеливш от опита за преврат, който се случи в Турция

14:06, 20 юли 16 / Политика 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Събитие, което вероятно е било организирано, но очевидно следено от властта и допуснато да стигне донякъде, където е безопасно за същата тази власт. Вижда се, че в крайна сметка неуспешният опит за преврат развърза ръцете на Ердоган за масовите репресии на които ставаме свидетели в момента. След този неуспешен опит за преврат правителството придоби допълнително външно-политическа легитимност, тъй като всички съчувстват на ония, които са жертви на преврат. От друга страна актът успя да консолидира огромната част от населението и да постави опозиционните партии в особено положение. Същите към момента нямат друга алтернатива, освен да заявят подкрепата си за настоящето правителство". 

Това е заявил в Тутракан вчера народният представител от ПГ на Патриотичния фронт и заместник-председател на ВМРО-Българско национално движение Искрен Веселинов, на среща с граждани, по повод случилото се в съседна Турция. Информация за посещението на русенския депутат съобщават от прес центъра на партията.

Веселинов е коментирал още ситуацията с предстоящите президентски избори, като изрази за пореден път становището на ВМРО, обявено още на конгреса на патриотите през април тази година, че за президент на България е нужен човек, който няма да бъде на отчет нито в Москва, нито във Вашингтон, нито в Брюксел, а преди всичко останало ще се вълнува най-вече от проблемите, които стоят пред българските граждани.

Сред най-съществените трудности, които са били изтъкнати от дошлите на срещата жители на Тутракан, бяха тези на местните рибари и огромните диспропорции, които се наблюдават между Южна и Северна България, усещащи се най-вече в по-малките градове и общини. 

Тутракан има една от най-големите рибарски общности по дунавските градове, и това е основен поминък на населението от дълги години, като близо 500 семейства изкарват прехраната си по този начин. Въпреки това в Общината липсва разкрита бройка за човек, който да отговаря по надзора за риболова. Вместо това идват двама инспектори от Силистра, което по никакъв начин не удовлетворява рибарите в Тутракан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама