Осъдиха на две години затвор рецидивист, ограбил възрастни разградчанки

14:00, 20 юли 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Разград осъди на две години затвор рецидивист, извършил за половин час два грабежа. Съдът одобри постигнатото от подсъдимия споразумение с прокуратурата. Преди подписването му 24-годишният Сашо Илиев възстановил щетите на ограбените от него разградчанки.

Според обвинителния акт през септември миналата година Илиев се срещнал със свой познат от варненския затвор, където двамата изтърпявали ефективни присъди за извършени престъпления. До сутринта двамата били в нощно заведение в Разград. На излизане Сашо признал на своя познат, че ще извърши грабежи над случайни минувачи, за да си набави пари.

В 7,30 часа той забелязал жена, която използвала проходилка, за да се придвижва. Промъкнал се зад гърба й, издърпал със сила пазарската чанта от ръцете й и побягнал. След като се отдалечил, открил в чантата на жената само бутилка с минерална вода.

Половин час по-късно подсъдимият видял друга жена, която се прибирала от кварталния магазин с покупки. Издебнал я в гръб, издърпал със сила чантата, в която имало портфейл с 50 лева и хранителни продукти, и побягнал. С парите от грабежа си купил билет за Варна. Стойността на отнетото при двата грабежа е 75 лева.

Подсъдимият и в момента  е във варненския затвор, където изтърпява наказание лишаване от свобода от 2,10 г. по присъда на Варненския окръжен съд за същото престъпление, извършено през февруари миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама