Ремонтират отделението за недоносени в дома във „Виница“

13:38, 20 юли 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основен ремонт и обновяване на отделението за недоносени бебета предстои в Дома за медико-социални грижи за деца - Варна. Очаква се той да започне в началото на септември, съобщи д-р Стефка Джанкова, директор на дома. Ще бъдат подменени дограмите, подовите настилки, вътрешните мазилки и оборудването. Предвидили сме да осъвременим изцяло интериора на отделението, уточни тя.

Планираните средства за ремонта възлизат на близо 50 000 лева. Сумата, която Министерството на здравеопазването се ангажира да ни отпусне, е 44 000 лева, обясни д-р Джанкова. Тя изказа и благодарността си към организаторите на Седмицата на благотворителността, които дариха за целта цялата събрана от тях сума - 3700 лева. Благородната инициатива беше осъществена от Фондация „Оренда“, „Мисия Промяна“, сдружение „За теб“, младежката организация „Делфините“, Клуба за народни танци „Моряците“ и танцовия клуб „Авентура“.

Отделението за недоносени в Дома е единственото във Варна, където родилките остават при бебетата си. „Смятаме, че те не трябва да бъдат разделяни. Затова в Дома, непосредствено до отделението, са обособени стаи за майките. Така те са по-спокойни и получават по всяко време информация за състоянието на рожбите си“, обясни д-р Джанкова. И не само това. Майките могат да кърмят, да придобият умения да се грижат за децата си и не на последно място не се нарушава емоционалната връзка между майката и бебето. След като бебето достигне необходимите килограми, то и майката се изписват, каза още д-р Джанкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама