Върнаха делото срещу кмета на Павел баня за убийство на пътя

13:24, 20 юли 16 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдия от Окръжен съд Стара Загора върна на прокурора делото за убийство по непредпазливост на пътя срещу кмета на Павел баня Станимир Радевски.  Иска се  допълнително разследване -  съставяне на нов обвинителен акт  и отстраняване на допуснатите съществени нарушения  при спазване на дадените  задължителни указания. 

Инцидентът стана на 16 ноември м.г. около 19 часа. Радевски пътувал с автомобил „Лада Нива” от Павел баня към село Виден.  Малко след Павел баня на много тъмен участък, блъснал вървящия вдясно по платното Георги Георгиев на 64 г. от село Виден. Мъжът тикал велосипеда си, а до него вървяла 18-годишната му внучка. Георги загинал на място.  Момичето не е пострадало.

Според съдията докладчик в обвинителния акт са допуснати съществени процесуални нарушения от прокурора, довели до ограничаване правото на защита на обвиняемия и неговия защитник, поради невъзможност да се разбере обвинението в неговата цялост и пълнота.  

Според повдигнатото обвинение, подсъдимият Станимир Радевски е допуснал нарушение на чл. 20, ал.1 и чл.20 ал.2, от Закона за движение по пътищата, в резултат на което е настъпила смъртта на пострадалия Георги Георгиев.

Според съдията, обвинението не е контретизирало обстоятелства, представляващи „съществени факти”, обуславящи участието на подсъдимия в извършване на престъплението. 

Липсва цялостен правен анализ, не е отговорено и на довода на защитниците на подсъдимия, заради което те са направили искане за прекратяване на наказателното производство, а именно, че в случая, според тях, става въпрос за “случайно деяние”.

            

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама