13-годишни момчета блудстват с връстничка в социално заведение в Пловдив

13:05, 20 юли 16 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет момчета на 13 години са блудствали със своя връстничка в център за настаняване от семеен тип в район "Южен", съобщи заместник-председателят на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Пловдив.

Гаврата е станала в началото на тази година, а свидетели на гнусната проява са били две малки момичета - на 7 и на 9 години. Жертвата е била приведена в безпомощно състояние, като насилниците са я държали с извити зад гърба ръце и закрити очи.

52 престъпления са извършени от 61 деца през първите шест месеца на 2016 г., показва отчетът на комисията. Повечето от престъпленията са кражби и грабежи. Противообществените прояви пък са 31, извършили са ги 27 деца до 14-годишна възраст.

Експертите отчитат повишение в сравнение със същия период на миналата година, като престъпленията са с 23 повече, а извършителите - с 19 повече.

Буди тревога големият брой лица, потърпевши от престъпленията на малолетни и непълнолетни, като нарастват жертвите на сексуални посегателства.

17 от извършителите на престъпления са осъдени, като две от присъдите са ефективни. Заведени са 74 възпитателни дела, наложени са 107 възпитателни мерки, а със 135 деца е работил обществен възпитател.

"За отчетния период в Пловдив нямаме тежки противообществени прояви", уточни Петко Василев. Освен груповото блудство сред по-сериозните случаи е запалването на търговски обект от две 14-годишни момчета, които изгорили тетрадките и учебниците си с цел "да се отърват от спомена за 7-и клас". Пламъците обаче обхванали заведение за бързо хранене в район "Тракия".

Сбиване между 15-17-годишни ученици по време на учебен час пък завършило с травми и сътресение на мозъка за участници в мелето. Свадата възникнала по време на час по рисуване в пловдивско училище и била породена от стар междуличностен конфликт между две момчета. "Притеснителното е, че много хора са знаели за този конфликт - родители, приятели, близки, но никой не е реагирал", отбеляза Василев.

Бижута за 700 лева пък откраднали от дома на свой приятел 12-13-годишни момчета. Под предлог, че са си забравили телефона в апартамента, където преди това били на гости, децата взели ключа от своя връстник и проникнали в жилището. През това време предвидливо оставили момчето да пази вратата по време на футболен мач. За откраднатите накити малолетните апаши взели 170 лева от заложна къща.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама