Енерго-про инвестира 7 милиона лева в област Добрич през 2016 г.

13:04, 20 юли 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инвестициите в размер на 7 милиона лева ще вложи Енерго-про в обновяване на съоръжения от електроразпределителната мрежа в област Добрич през тази година, съобщават от компанията. Те включват реконструкция на електрически мрежи в малки населени места, рехабилитация на въздушни електропроводи, подмяна на измервателни трансформатори и др.

„През 2016 година реализираме инвестиционни проекти в две направления - за развитие на мрежата и за подобряване качеството и сигурността на електрозахранването на нашите клиенти. През 2015 година отчетохме 17% ръст на новите присъединявания в Североизточна България. Очакваме тази тенденция да продължи и затова насочваме усилия и ресурс в обновяване и изграждане на съоръжения“, заяви Момчил Андреев, управител на Енерго-про Варна.

Енерго-про Мрежи финализира обновяването на въздушната мрежа в добричкото село Полковник Минково. Реконструкцията на стойност над 80 000 лева включи монтаж на 42 нови стоманобетонни стълбове и 4350 метра усукани изолирани проводници, които са по-устойчиви на неблагоприятни атмосферни условия. Едновременно с подмяната на съоръженията бяха монтирани 45 нови електромерни табла, като над 100 бяха изнесени на границата на частната собственост. Проектът е част от инвестиционната програма на Енерго-про Мрежи за 2016 г.

Енерго-про Мрежи поддържа и обслужва 42 492 км електроразпределителна мрежа високо, средно и ниско напрежение. Лицензионната територия на компанията е близо 30 000 кв. км и обхваща 9 административни области – Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама