Естонски студенти са на лятна практика в Русенския университет

11:54, 20 юли 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима студенти от Естония провеждат лятната си практика в Русе. Те са тук благодарение на подписано споразумение между тяхното висше училище и Русенския университет.

Артур, Тамара, Валентин, Максим и Анастасия учат в специалност „Технология на горивата“ в Университета в град Кохтла-Ярве, Естония, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

Младежите споделиха, че са впечатлени от посещенията си във фирмите в региона, които се занимават с производството и преработката на горива. „Видяхме на практика как се случват процесите, които познавахме само теоретично.

В лабораториите на Русенския университет се запознахме с устройствата и агрегатите, които използват вашите студенти. Във Филиала на университета в Разград разбрахме тайната на българското кисело мляко и технологията за неговото производство“, разказаха естонците.

Тамара е дошла в Русенския университет и с още една цел – да избере тема за дипломната си работа. Заради спецификата на специалността, която изучава, все още няма конкретно задание, но се надява до края на престоя си да намери темата, която ще я мотивира да пише в края на обучението си.

Естонските студенти в Русенския университет вече са посетили някои от забележителностите в България. Покорили са Царевец, Шипка и Бузлуджа, а музеите на хумора в Габрово и на розата в Казанлък, както и Етнографският комплекс Етъра, са им разкрили интересни моменти от бита на българите в миналото и днес. Безспорно, най- привлекателно за тях остава Черноморското ни крайбрежие, а приятната изненада е била температурата на морската вода в България.

Двумесечният обмен по програма Еразъм е част от обучението на студентите не само от Естония, но и на тези от Русенския университет. Повече за студентската мобилност вижте тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама