Нелегален алкохол и горива спипаха митничари в магазин за плод-зеленчук край Каблешково и Ахелой

11:40, 20 юли 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1072 литра горива и 53,5 литра етилов алкохол без документи за платен акциз и произход са открили митнически служители в „замразен“ строителен обект на жилищна сграда край пътя между Каблешково и Ахелой, съобщиха от Агенция „Митници“.

Мястото е било превърнато в магазин за плод-зеленчук. Митнически служители под прикритие го посещават като клиенти и установяват, че там се предлагат „под щанда" бутилки с алкохол и съмнителни течности.

При последвалата проверка, митническите служители откриват под стълбището и в помещения на недостроената сграда 19 пластмасови бутилки от 10, 1,5 и 0,5 литра, пълни с етилов алкохол, с цвят и мирис на ракия, с общо количество 53,5 литра. Също в пластмасови бутилки по 10 литра и в туби по 20 и 30 литра, митническите служители откриват между строителни материали вътре в сградата общо 1 072 литра светло и тъмнокафяво на цвят гориво, от което 1 062 литра с характеристики на дизелово гориво и 10 литра на бензин.

Сградата-депо за нелегален алкохол и горива е собственост на еднолично дружество с адресна регистрация в Равда. Работата по случая продължава.От задържаните нелегални горива и алкохол са взети проби, които са предадени за лабораторен анализ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама