Отиде си режисьорът на „Хубава жена“ Гари Маршал

11:38, 20 юли 16 / Свят 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 81-годишна възраст почина холивудският режисьор и сценарист Гари Маршал. Той е починал в болница в Бърбанк, Калифорния, от усложнения от пневмония, от която се е разболял след прекаран инсулт, съобщи агентът му Мишел Бега.

Президентът на Гилдията на американските режисьори Парис Баркли определи Маршал като надарен разказвач на истории, който „носеше радост, смях и едно огромно туптящо сърце във всеки екран, малък или голям".

Гари Маршал е един от най-високоуважаваните холивудски писатели, продуценти и режисьори за телевизия, кино и театър. Той е спомогнал за стартирането на кариерите на много филмови и телевизионни звезди, сред които Джулия Робъртс и Ричард Гиър, изиграли главните роли в класиката „Хубава жена“.

Неговият първи голям успех идва с телевизионния сериал „Стари приятели" („The Odd Couple") и продължава през 70-те с поредицата „Щастливи дни" („Happy Days"). Маршал е и човекът, който пръв забелязва актьора Робин Уилямс и го включва в сериала „Морк и Минди" („Mork and Mindy").

В дългия списък с хитови ленти, режисирани от Маршал са: “Зад борда”, “Франки и Джони”, Дневниците на принцесата”, “Дневниците на принцесата 2: Кралски бъркотии” и “Прекрасния живот на Хелън”.

Добре познат е и със своите актьорски изяви - роли в „Изгубени в Америка”, “Сапунена опера”, “Необикновен отбор”, „Щурото еврейско семейство" и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама