10–годишна присъда за пиян шофьор, убил трима на пътя край Котел

10:40, 20 юли 16 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10-години наказание лишаване от свобода ще търпи 37 –годишният Николай Николаев от Търговище за причинена по негова вина катастрофа, довела до смъртта на трима души.

Апелативен със – Бургас потвърди присъдата на ОС Сливен, с която Николаев е признат за виновен .

През март 2013 г. на път ІІ-48 на около 4 км. от с. Тича, общ. Котел, в посока гр. Котел, при управление лек автомобил „Хюндай” в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта си от 2.48 промила Николаев навлязъл в насрещната лента за движение  със скорост около 104 км.ч и се блъснал челно в автомобил „Фолксваген голф". Вследствие на пътния инцидент са загинали  водачът Иван И. на 59 г., съпругата му Ненка. И. на 57 г. и Назиф. Х. на 20 г., пострадал е и 36-годишен пътник в колата- всички са село Тича, община Котел.

 Мъжът е многократно наказван по административен ред за извършени от него нарушения на правилата за движение по пътища- основно за шофиране след употреба на алкохол, управление на автомобил с превишена скорост над 21 до 30 км/час и за неспазване на задължението за използване на предпазен колан.

Случаят е квалифициран като особено тежък, поради което Николаев е осъден на 10 години затвор и е лишен от правото да управлява МПС за срок от 12 години. Съдът е определил наказанието да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим в затворническо общежитие от „открит” тип.

С решението си въззивният състав е  изменил  частично присъдата, като приспада от срока на наложеното на Николаев наказание лишаване от право да управлява МПС времето, през което е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 02.03.2013 г. до привеждане на присъдата в изпълнение.

Решението подрежи на обжалване и протестирате пред ВКС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама