Приемат експериментално с пръстови отпечатъци в русенската болница

10:35, 20 юли 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
МБАЛ- Русе получи три устройства за биометричен пръстов идентификатор, съобщават от лечебното заведение.

Русенската болница е една от петте български болници, поканени за участие в пилотното проучване и въвеждане на пръстовия идентификатор, чиято цел е да замени сега съществуващата система с чекирането на лични карти в болниците, с което злоупотребите в сектора да бъдат намалени.

Устройствата ще бъдат инсталирани в три от отделенията на университетската болница, които тепърва ще бъдат избрани. Към момента се очакват указания за процедурата по въвеждането им, както и яснота за срокове и стартиране им.

До предоставянето на тази информация МБАЛ-Русе ще подготвя техническата част по планирането и инсталацията на устройствата.

Биометричните пръстови идентификатори ще работят успоредно с настоящата болнична система по чекиране на пациенти. Процедурата представлява анализ на определен брой точкови параметри от пръста на пациент, след което ще бъде генериран уникален персонален код.

Процедурата е еднопосочна, т.е. от точковите параметри се генерират уникални кодове, но обратното е невъзможно, тъй като картините от пръстовия отпечатък не биват запазвани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама