Още осем души са задържани заради наръганите с нож младежи в София

09:40, 20 юли 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От вчера има повдигнати три обвинения за опит за убийство по хулигански подбуди. Тази сутрин са задържани още осем души, които според нас са част от групата, свързана с нападенията над двете 17-годишни момчета в столицата. Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов по БНР.

Към момента се предполага, че арестуваните са близки до групата младежи, извършили двете нападения над младежи в понеделник вечерта. Тогава две 17-годишни момчета бяха намушкани с нож на различни места в столицата в рамките на няколко часа.

"Едно от лицата е извършило обир на мобилен телефон по-рано. Напълно възможно е и двете нападения да са извършени от едни и същи хора, тъй като има няколко часа разлика между тях", поясни Младенов като допълни, че младежите са непълнолетни.

"Те тръгват с убеждението, че трябва да срещнат някого и да го набият. Правят опити да се изненадат, когато едните са по-малко и да се набият. В столична дирекция има звено, което се занимава с футболно хулиганство и екстремизъм, защото двете са близки", заяви шефът на СДВР и каза, че практиката показва как в повечето пъти родителите не знаят къде са им децата. Родителите им предпочитали полицаите да задържат провинилите се деца, защото са вдигнали ръце от тях.

Според Маринов основната причина за тези нападения са липсата на ценностна система у младежите и влиянието на друга култура върху тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама