Борисов и куп министри режат лентата на нова метростанция

09:01, 20 юли 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 13:00 часа днес София официално ще има още една метростанция. На церемония по-рано през деня столичният кмет Йорданка Фандъкова, премиерът Бойко Борисов, както и Томислав Дончев – заместник министър-председател и министър по европейските фондове и икономическата политика, Ивайло Московски – министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството, Ивелина Василева – министър на околната среда и водите и Огнян Златев – ръководител на Представителството на ЕК в България, ще отрежат лентата на станция „Витоша“ на кръстовището на бул. „Черни връх“ с бул. „Хенрик Ибсен” и ул. „Сребърна”.

След откриването си тя ще обслужва около 20 000 пътници на ден и значително ще намали времето за пътуване на живущите в южните квартали – до станция „Сердика“ ще се стига за само 8 минути. В деня на откриването пък гражданите ще могат да се возят безплатно в метрото, ако го хванат от "Витоша".

Основен мотив във вътрешното оформление е планината-символ на София. В перонната зала преобладават меките цветове и форми, а в касовата - по-строгите и квадратни, пишат от „Спаси София“, които са успяли да снимат новата метростанция преди официалното откриване.

С новия участък мрежата на подземната железница ще стане 40 км и с 35 станции. Средствата за него са от Европейски фонд за регионално развитие с местно съфинансиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама