Радан Кънев: БСП е политическият представител на олигархията

08:38, 20 юли 16 / Политика 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Целта на Реформаторския блок на президентските избори трябва да бъде левият кандидат да не стигне втори тур, защото на български терен БСП е политическият представител на олигархията. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев по Нова телевизия в коментар за предстоящите президентски избори.

По думите на Кънев този, който излезе на изборите трябва да има широка подкрепа и да следва линията на президента Росен Плевнелиев в НАТО и ЕС. Лидерът на ДСБ каза още, че се обсъждат имена вътре в РБ, а Гражданският съвет провежда в момента широка консултации за бъдещата кандидат-президентска двойка.

Според Кънев, свързваните се реформаторите имена на Трайчо Трайков, Гроздан Караджов, Георги Ганев и проф. Велислав Минеков отговарят на профила за бъдещ държавен глава на България.

"Те могат да бъдат и силен коректив на очертаващия се едноличен режим в у нас", коментира лидерът на ДСБ.

Провал на българските избори в Турция заради заплаха за сигурността

Лидерът на ДСБ отбеляза, че заради случващото се в южната ни съседка има колебания дали на територията ѝ могат да се проведат български избори.

„Държавата трябва да вземе решение, отговорно да преценим безопасно ли е да правим избори там“, заяви Радан Кънев. 

Според него случилото се в Турция не е нещо ново за българската политика. Действията на президента Реджеп Ердоган в областта на правосъдието и образованието, където бяха освободени от длъжност редица магистрати и преподаватели, били добре познати за страната ни.  

„Ердоган два пъти поиска абсолютна власт и получи отрицателни резултати. Демокрацията му отказа пълната власт. Опитът да бъде свален с преврат по всяка вероятно обаче ще му я даде“, коментира Радан Кънев.

Той обаче не смята, че метежът е инсценировка. По думите му съседната ни държава сякаш се превръща в недемократичен и труден съсед и съюзник в НАТО. Според Кънев в момента там се разграждат основите на републиката.

"Трябва да сме наясно, че военната ни сигурност е свързана с НАТО. България е несъпоставима по военна сила с Турция и Русия. Българското правителство по тези въпроси е крайно кекаво. Имаме двама министри, които се опитват да затвърдят сигурността ни в НАТО и един премиер, който подрива техните действия", коментира още Кънев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама