В Европа да се проповядва Коранът само на официалните езици на ЕС, предлага Бойко Ноев

08:07, 20 юли 16 / Политика 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ЕС да изработи правила Корана да се проповядва в джамиите само на официалния език на страната. Това каза, че е необходимо да се направи сега, след последните терористични актове в Европа, бившият министър на отбраната Бойко Ноев по Нова тв.

„България сама не може да се справи с „Аллах Акбар“, трябва й помощ от ЕС. Трябва да приемем и законодателство, като Италия и Австрия, в закона за вероизповеданията, където се регулира проповядването на исляма“, предложи Ноев.

По думите на бившия министър, премиерът Борисов трябва да постави въпроса за „Аллах Акбар“ на следващата среща в Брюксел.

Опитът за преврат в Турция

„Пред Турция има две алтернативи, едноличен режим на Ердоган или масови сблъсъци и гражданска война. Двете алтернативи са изключително лоши за България“, коментира Бойко Ноев.

Според него за България предстоят важни дни, а институциите и обществеността трябва да преосмисли това, което се случва в южната ни съседка. „България трябва да предотврати привличането й в тази черна дупка и проникването на заразата, на това което се случва в Турция в нашата страна“, според Ноев.

Бойко Ноев каза още, че страната ни трябва да прояви интерес дали има български граждани сред тези 50 хил. задържани при потушаването на преврата в Турция. „Ние сме длъжни да осигурим на нашите граждани европейско, а не анадолско бъдеще“, каза още Ноев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама