Грижа в домашна среда осигурява проект за 54 нуждаещи се от Тервел

07:35, 20 юли 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнението на проект “Грижа в домашна среда“, процедура „Независим живот“, стартира в община Тервел от началото на юли. Той се финансира от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Проектът е насочен към осигуряване на комплексна грижа в домашна среда за хора с увреждания и възрастни лица над 65 г. със затруднения в ежедневното самообслужване.

Те ще получат достъп до нови интегрирани услуги с цел преодоляване на социалната изолация и бедност, като същевременно ще надгради предлаганите към момента социални услуги в общината.

Интегрираните услуги ще се осъществяват от новосъздадено функционално звено "Център за домашна грижа", предоставящо почасови услуги за социално включване в общността или в домашна среда, а именно социални, здравни и специализирани.

В центъра ще работят психолог, здравен, социални работници, лични асистенти и домашни помощници. Почасовите услуги ще се предоставят за период от 18 месеца и ще обхванат най-малко 54 потребители.

Общият размер на предоставената безвъзмездна финансова помощ  е 499 260 лева.

Проектът ще се изпълнява 21 месеца – до 31 март 2018г. и ще включва представители на целевите групи от всички населени места на община Тервел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама