Ограничители на скоростта, ремонт на тротоар и детска площадка искат съветници от Бургас

07:26, 20 юли 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съветници от групата на НФСБ и СЕК в Бургас настояват за поставянето на ограничители на скоростта на улицата пред блок 56 в комплекс „Славейков“. Те са изпратили писмо до кмета Димитър Николов, в което напомнят, че на 22 юли 2014 година е било взето решение от Общинския съвет за слагането на въпросните ограничители.

„Неравностите трябваше да бъдат изградени на изхода на улицата пред бл. 56 в ж.к. „Славейков“, непосредствено пред пешеходната пътека“, пишат в писмото си съветниците.

Те посочват също, че трябва да се подменят плочките на тротоара на улица „Шар планина“ от  № 27 до  ул. „Вардар“ в „Братя Миладинови“, както и да се ремонтира детската площадка до кафене „Тандем“ в същия комплекс. По техните думи, това решение е било взето от местния парламент на 17 февруари миналата година, но все още нищо не е направено по въпроса.

„До този момент тези решения с важно за жителите на община Бургас значение не са изпълнени“, добавят общинските съветници от НФСБ и СЕК.

В заключение отправят и питане относно причините, довели до неизпълнение на посочените решения, кога те ще бъдат изпълнени, кои са служителите от общинска администрация, отговорни за неизпълнението на решенията и ще бъдат ли санкционирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама