И тази година организират "Летен музей" в Шумен

07:12, 20 юли 16 / Култура 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И тази година в Регионален исторически музей – Шумен през лятната ваканция е подготвена програма за работа с деца. От 25 юли до 5 август ще се проведе третото издание на „Летния музей“, а занятията ще бъдат всеки делничен ден от 10.00 до 12.00 часа, съобщиха от музея.

Темите са различни и целят запознаване на най-малките гости на културната институция с близкото и далечно минало под формата на забавна игра.

Предвиждат се разнообразни ателиета – художествени и за изработка на различни предмети, децата ще творят, рисуват и моделират.

В отделни занимания ще бъдат разкрити тайните на експозиционните зали и временните изложби. Освен това специалните летни посетители на музея ще се запознаят с работата на част от музейните специалисти – ще научат повече за професиите на археолога, на реставратора, фондовика и екскурзовода.

„Летният музей“ започва в понеделник под надслов „Добре дошли в музея“, а участието в него е срещу билет с цена 2.00 лв.

Цялата програма на проявата по дати и теми може да бъде открита на официалната страница на РИМ-Шумен – museum-shumen.eu/bg/research/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама