Wikileaks направи публични 300 000 имейла на партията на Ердоган

23:45, 19 юли 16 / Свят 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Организацията Wikileaks, която публикува секретни документи, направи публични почти 300 000 имейла, изпратени от партията на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган - Партия на справедливостта и развитието, до различни получатели.

Първата част от разпространените имейли включва писма, изпратени от партията, до адреси започващи с буквите от “A” до “I” в английската азбука. Става въпрос за 294,548 писма, изпратени от домейна “akparti.org.tr” - основен за управляващата в южната ни съседска партия, обясняват от Wikileaks.

Последното, включено в огромната датабаза, е от 6 юли т.г., а най-старите са чак от 2010 г. От организацията уточняват, че имейл акаунтите на този домейн рядко се използват за вътрешнопартийна комуникация.

Съобщенията са изпратени седмица преди опита за преврат в Турция. От Wikileaks уверяват, че източникът не е свързан по никакъв начин с хората, стоящи зад пуча, нито е в партия-опонент на Партията на справедливостта и развитието.

Всички съобщения са достъпни чрез търсачка на този адрес: https://wikileaks.org/akp-emails/.

По-рано през деня от Wikileaks се оплакаха, че са обект на масова хакерска атака, която, според тях, е целяла да спре публикуването на съобщенията. Малко след публикуването на документите сайтът на организацията отново бе недостъпен - отново заради кибер атаки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама