ИАРА и МВР засилват контрола в Черно море заради умрелите делфини

20:27, 19 юли 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури ( ИАРА ) и Министерството на вътрешните работи ще засилят контрола в Черно море заради бракониерите там. Това стана ясно  по време на среща между представители на двете ведомства и природозащитници в сградата на Министерството на околната среда и водите ( МОСВ ) днес, поясни пред Topnovini.bg  Атанас Русев от "Да запазим Корал".

По думите му само за няколко дни са намерени вече над 65 умрели делфини по родното ни крайбрежие. Основната причина за тяхната смърт са десетките нелегални кораби, които са разпънали километрични мрежи в Черно море, за да ловят нелегално калкан. Делфините се оплитат в тях и така борейки се да се освободят се нараняват и умират.

На срещата е станало ясно, че скоро ще бъде създадена специална инструкция за това какво да се прави с труповете на животинките. ИАРА ще предприеме и по-активни действия да предотврати подобни случаи  в бъдеще, допълни още Русев. По думите му представителите от земеделското министерство, под шапката на което се намира ИАРА, обяснили че за първи път чуват за нелегалните корабчета и истинската причина за смъртта на делфините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама