Родолюбци на велосипеди преминаха през Добрич в рамките на обиколка на България

19:25, 19 юли 16 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През Добрич днес премина обиколката на България с велосипеди. Тя е организирана от 16-годишния Цветан Иванов. Младежът от Бобов дол организира обиколка по периферията на България за 17 дни, през които той и още 20 велосипедисти трябва изминат 2100 километра, за да опознаят и обикнат родината.

Днес в 7,30 часа колоездачите потеглиха от центъра на Силистра по посока на Добрич. По обяд бяха в Добрич където в Централна поща бе организиран подкрепителен пункт, организиран от „Български пощи” ЕАД, което е спонсор на проявата. Там велосипедистите получиха подкрепителни напитки, сладкиши и др.



„Идеята на обиколката е да опознаем родината си. Да накараме повече хора да спортуват, да се качат на велосипеди, да не мързелуват вкъщи. Да намерят нови красиви места в България и да се стремим да запазим красивата природата, която притежаваме. Да слезем от колите и да покажем, че с велосипед също могат да се изминават големи разстояния каквито изминаваме ние в момента“, сподели Цветан Иванов.



Днес групата премина около 170 километра. Сега тя наброява 20 души, но постоянно към тях се присъединяват ентусиасти, които ги съпровождат между различните точки от маршрута. Днес бе седмият ден от обиколката. Намерението е тя да приключи в края на месеца. Велосипедистите карат, както при много високи температури, така и при проливни дъждове, но това не секва  ентусиазма им.

Утре те ще потеглят от Дуранкулак към Варна през Яйлата и Болата, придържайки се плътно към крайбрежието.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама