Ловешкият зоопарк се нуждае от камери за видеонаблюдение

19:16, 19 юли 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-голямата част от зоологическата градина в Ловеч няма електрозахранване, а водата от близкия язовир „Липака”, който се използва за водоснабдяване, може да напоява само горната част на парка. Това става ясно от  доклада на управителя д-р Ивайло Станков. Документът бе внесен за обсъждане в местния общински съвет.

Според доклада във втория по големина в страната зоопарк/след софийския/ се отглеждат над 420 животни от 64 вида.

Осигурена е ветеринарно-медицинска помощ на всички видове, разработен е профилактичен план за всеки вид животно. С цел обогатяване на колекцията от диви и екзотични животни и птици са предприети действия за постъпване на нови видове- лъв, мини лама – алпака, двугърби камили, патагонска мара, мандарини, два вида маймуни и други.

Това налага обаче и подобрение на материалната база, става ясно от доклада. Нужни са спешни мерки за ремонт на електрозахранването и водоснабдяването. Необходимо е и реновиране на помещенията, в които през зимата се прибират топлолюбивите животни. 

Наложитилно е преасфалтирането на алеите, подмяна на указателните табелки, външната тоалетна също се нуждае от ремонт. GPS  координатите на зоопарка не са точно определени, което затруднява гостите. 

Необходимо е и поставянето  на камери за видеонаблюдение, което да предотврати зачестилите набези и терор над животните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама