Туризъм е най-желаната специалност в Икономическия университет във Варна

19:05, 19 юли 16 25 632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


По двама за място от обявените 120 бройки държавен прием са кандидатите да учат туризъм в Икономическия университет във Варна. Това е най-желаната специалност тази година във висшето училище, обяви ректорът му проф. д-р Пламен Илиев. Той отчете като приключил приключил 2-годишния период на адаптация към  новите демографските проблеми в страната, свързани с намаляване на броя на кандидат-студентите. По думите му, благодарение на предприетите „меки“ мерки от академичното ръководство университетът е достигнал миналогодишния брой кандидат-студенти и  може да се похвали с увеличен пазарен дял от 1,5 процентни пункта.

В началото на 2017 г. Икономическият университет ще започне проектиране и поетапно строителство на Спортно-рекреационен комплекс в района на Варненското езеро с капацитет 20 000 кв.м разгъната застроена площ. Там се предвижда изграждане на сграден фонд за работа и отдих на преподаватели, административен офис, блок за хранене и база за развитие на водни спортове, както и яхтено пристанище.

Вече е обновена и реставрирана сградата на бившата Професионална гимназия по автотранспорт на бул. „Сливница“, която бе предоставена за Колежа по международен туризъм. За ръководството на университета тя вече е Корпус 3. Предстоят довършителни вътрешни ремонтни дейности, които възлизат на около 1 млн. лева – собствени средства и бюджетно финансиране от МОН.

Следващият проект е създаването на „Студентска улица“ на първия етаж на сградата на ректората с всички услуги за студенти на едно място - книжарница, кариерен център, офис за студентски стипендии и общежития, университетски културен център, банков офис, офис на студентския съвет, нова конферентна зала.

За началото на тази учебна година 2016/2017 г. е планиран и новият социален проект „Заедно за иновативно образование“ в Корпус 2 на ул. "Евлоги Георгиев" №24, адресиран към частните образователни структури. Идеята е да се осъществи ефективна връзка между предучилищното, училищното, колежанското и университетското образование. Чрез този проект академичното ръководство цели да активизира търсенето на образователната си услуга и да осигури безплатно обучение на децата на студенти, преподаватели и служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама