Реформаторите казват за кандидат-президент до две седмци

18:43, 19 юли 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До около две седмици Реформаторският блок ще обяви своята кандидат-президентска двойка, обеща пред bTV зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Той уточни, че кандидатурите на Трайчо Трайков и Гроздан Караджов са сериозни и те не са отказали да се кандидатират, но се водят разговори и “с други сериозни хора”.

“Ние в Реформаторския блок, специално в ДСБ, работим усилено за това да се даде политическа алтернатива на управлението на тези избори. Хората искат да бъде избран за държавен глава човек, който да бъде контрапункт на правителството, който да има смелостта да налага вето върху скандалните закони, да отказва определени назначения и т.н”, каза той и допълни, че е възможно ГЕРБ да издигнат човек, който “да гледа на североизток, а не на запад”, тъй като “през последните месеци Бойко Борисов има раболепно поведение към Русия”.

Според него сме свидетели на партийна партизанщина в ГЕРБ. „Борисов миналата седмица каза, че, ако ГЕРБ загуби изборите, ще предизвика предсрочни избори. Адресатите на това негово послание са два – първият адресат са всички партийни партизани, назначени от ГЕРБ във властта на всички позиции. На тях им се казва: „Хващайте се за работа, защото, ако загубим изборите, и вие си губите работата”. И вторият адресат са министрите на Реформаторския блок, на които им се казва – ако не спечели кандидатът на ГЕРБ и вашето министерство е дотук. Това е предупреждение как трябва да се държат, ако искат да бъдат министри, смята той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама