ЦРУ стои зад опита за преврат в Турция, убеден е Волен Сидеров. ДСБ обвини Русия

18:27, 19 юли 16 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ЦРУ е планирало опита за преврат в Турция, станал в нощта на петък срещу събота миналата седмица, заяви пред bTV лидерът на “Атака” Волен Сидеров, въпреки че е широко известно, че американците работят добре с президента на южната ни съседка Реджеп Тайип Ердоган.

Според Сидеров доказателство за теорията му е информацията, която той имал от свои източници, че от базата в Безмер са излетели самолети в посока юг в нощта на метежа. „Имам информация, че от базата в Безмер са излетели бойни самолети в южна посока, тя е под контрол на американците (базата се използва от войници на НАТО, включително американски, но е под контрола на Българската армия - бел. ред.). В историята на ЦРУ има десетки преврати, които се извършват по този начин”, заяви той.

От самолетите се спускали бунтовници, допълни още Сидеров.

Според него ЦРУ се е опитало да използва настроените срещу президента Реджеп Тайип Ердоган военни, а повод да се намеси и организира преврат е фактът, че е бил станал „непослушен.” По думите му Ердоган е станал неудобен след стоплянето на отношенията с Русия. „Тъкмо се започна обща флотилия в Черно море и той стопли отношенията с Путин”, заключи Сидеров.

След него в студиото на bTV влезе зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов, според когото пък опитът за преврат всъщност бил работа на руското военно разузнаване.

Според него обаче това не било толкова важно, а се отклонявала темата от проблемите в България. “Доста тънко и внимателно правителствената пропагандна машина насочва общественото внимание към този проблем, а междувременно в България нека да забравим да питаме какво стана с парите в КТБ, защо в регулаторите се избират хора без биографии, които са удобни за партийните централи, какво се случва с АЕЦ „Белене” и т.н. Имаме много важен дневен ред в българската държава и трябва да съсредоточим вниманието си върху това. Докато се занимаваме с всички тези теми, които отклоняват общественото внимание, да не се окаже така, че наесен да цъфнем с български държавен глава, който да гледа на североизток, а да не гледа на запад. Има такива рискове”, заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама