2 500 лева глоба за асфалтираните дървета

18:17, 19 юли 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Глобата за фирмата, осъществявала строителния надзор на ремонта на столичния булевард “Владимир Вазов”, ще бъде бъде в размер на скромните 2 500 лева, стана ясно от коментар на кмета на София Йорданка Фандъкова пред БНР.

Вчера от организацията “Спаси София” разпространиха снимки как множество дънери и дървета са били заляти с асфалт. Надзор е осъществявала фирмата “Трансконсулт БГ”. От думите на Фандъкова стана ясно, че при повторно нарушение договорът с нея ще бъде прекратен.

“В момента работим по много обекти и аз искам на големите обекти надзорът да е постоянно на място. В хода на строителство могат да се допускат всякакви грешки, но за това е надзор, за това е контрол да се възстановят. Още повече, че те бяха отрязани дървета, стари, саморасли, които са за отстраняване. Имали са разрешение, всичко и са оставени. Това е просто безхаберие, нищо друго не е. Ще санкционираме всеки подобен опит да се бърза, без мисъл. Нещо толкова на вид незначително, всъщност компрометира изключително тежка работа, каквато е цялостната реконструкция на булевард, който не е ремонтиран от десетилетия, а пък за моста да не говорим, че беше опасен”, коментира още тя.

Цялостната реконструкция на участъка струва близо 13,5 млн. лева, а договорът с “Трансконсулт БГ” е бил за 25 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама