Хакери атакуваха „Уикилийкс“ в опит да спрат публикуването на документи за властта в Турция

17:42, 19 юли 16 / Свят 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разследващият сайт „Уикилийкс“ стана обект на хакерска атака, след като в понеделник обяви, че ще публикува 100 000 документи за властта в Турция след неуспешния опит за преврат, съобщи Танюг.



"Нашата инфраструктура се оказа под постоянно нападение. Не сме сигурни кой е източникът на нападението, но времето на атаката сочи към група от турски държавни структури или техни съюзници", заяви "Уикилийкс" в Туитър.

Въпреки хакерското нападение, което отложило публикуването на документите за Турция, сайтът обеща, че част от документите ще бъдат публикувани днес - общо 300 000 имейла и 500 000 документа.



"Уикилийкс" предупреди обществеността, че турското правителство вероятно ще положи големи усилия да попречи на публикуването на информациите или поне те да не достигнат до турската общественост.

След неуспешния опит за преврат, при който загинаха най-малко 208 души и бяха ранени над 1400, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обвини за опита да бъде свален от власт своя бивш съюзник Фетхуллах Гюлен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама