Хероинът на пловдивския бизнесмен бил скрит в машина за хляб

17:16, 19 юли 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хероинът, заради който е задържан пловдивският бизнесмен Никола Проданов, бил скрит в машина за правене на хляб, стана ясно днес в съда в Хасково. Тя е открита от полицаи на "Капитан Андреево" в автобус, пътуващ по линията Бурса-Хасково-Кърджали. В машината имало 64 пакета хероин с общо тегло 33 килограма.

Разследващите са установили, че между Никола Проданов и турски гражданин от Бурса са водени разговори, с които Проданов е искал да закупи въпросната машина.

Полицаите правят т.нар. контролирана пратка, с която хващат Проданов в Хасково, когато той отивал да си прибере машината.

Прокурор Валя Ранчева изтъкна, че пловдивският бизнесмен често пътувал до Турция и престоявал там за кратко. Връщал се в България и напускал страната със самолет, което означава, че може да се укрие. Освен това тя изтъкна, че в телефона му полицаите са намерили SMS, с който той е бил предупреден, че пратката вече е натоварена.



Според адвокат Димитър Марковски прокуратурата е нарушила НПК, като е събирала доказателства. "Държавното обвинение твърди, че прихванатите разговори са на турски език, но моят клиент не говори турски. Как разследващите разбраха, че точно Никола е говорил по телефона? Още сега, в началото на разследването, има проблеми в обоснованото предположение за извършено престъпление", категоричен бе защитникът.

Обвиняемият заяви, че не е виновен. Той изтъкна, че има малко дете и поиска да бъде освободен от ареста.

Съдът обаче му постанови мярка за неотклонение "задържане под стража". Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама