I Основно училище във „Владиславово“ се сдоби с име

17:10, 19 юли 16 25 3113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
I Основно училище в квартал „Владиславово“ ще се сдобие с патрон. Това беше решено на общинската комисия по наука и образование днес. Съветниците одобриха школото да носи името I ОУ „Св. Княз Борис I“. Предложението е на педагогическия съвет на училището.

Учебното заведение е създадено през 1982 г. и изглежда точно като II СОУ „Неофит Бозвели“ в „Младост“ и II ОУ „Н. Й. Вапцаров“ във „Възраждане“. Дадено му е името „Алеко Константинов“. Заради големия брой ученици, четири години по-късно училището е разделено на две. Става ОУ „Алеко Константинов“ и ОУ „Алеко Константинов-2“, което пък след това се преименува на „Марин Дринов“. След като постепенно броят на децата намалява, през 2008 г. двете учебни заведения се сливат и се появява I Основно училище. До именуването се стигна, тъй като новият закон за училищно и предучилищно образование, който влиза в сила от 1 август, налага всяко школо да си има име.

На комисияа беше решено още да започне обновяването на оградата на Варненската търговска гимназия. То ще бъде със средства на училището. Новата визия ще бъде в подкрепа на титлата „Варна - Европейска младежка столица 2017“.

Съветниците приеха и отчета за реализирания бюджет на функция „Образование“ през 2015 г. Направените разходи според него са в размер на 85 млн. лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама