Петима от Сливен са наградени в конкурса за комикси, изложбата гостува в ХГ „Димитър Добрович“

17:09, 19 юли 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пламен Димитров и Минко Толев от Дневен център са наградените участници от Сливен в Националния конкурс за комикси, част от Националната кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“.

Пламен е класиран на първо място, а Минко на второ в категория над 18 години.Поощрение за изображение от категория 5 - 8-ми клас получиха Беркан Ниезиев, Стойка Стойчева и Никол Атанасова – и тримата от IV-то основно училище.Награден беше и Толиан Желязков от НХГ „Д. Добрович“. Заместник областният управител Камен Костов връчи наградите.

До крайния срок в конкурса комикси са подали 71 творци. От Сливен са се включили 14 участника: трима младежи от Дневния център – Сливен, 10 ученика от Основно училище „Димитър Петров“ и един ученик от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ Сливен.

В началото на 2016 г. всички комикси, участвали в националната изложба тръгнаха на турне в 15 областни града в страната. Първата изложба бе през месец март в Драгоман, Добрич, а в момента е в Сливен. Творбите са експонирани в Художествена галерия „Димитър Добрович“ - Сливен, където ще бъдат до 29 юли. Турнето ще продължи до края на 2016 г .

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама