Приеха ново, по-подходящо местоположение за паметника на Левски в Русе

16:16, 19 юли 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съвет - Русе гласува на днешното си заседание предложение от общинските съветници Галин Григоров ("Патриотите, ВМРО и Глас народен") и д-р Еврин Чакърян (ГЕРБ) за изменение на Решение № 1187, прието с Протокол № 42/16.10.2014 година. Касае се за дълго обсъжданото изграждане на паметник на Васил Левски. 

Общинските съветници са предложили местоположение, което да отговаря на значимостта на Васил Левски, коментираха вносителите.

След проведени поредица от срещи с представители на обществеността в град Русе се наложи мнението, че най-подходящото място за изграждане паметник на Васил Левски е в Парка на възрожденците, северозападния участък, прилежащ към бул. „Съединение“, представляващ терен общинска собственост, УПИ I – за Парк на Възрожденците, кв. 892 по регулационния план на град Русе, съобщават вносителите. Това налага да бъде изменено  Решение № 1187, прието с Протокол № 42/16.10.2014 година на Общински съвет – Русе, което определя за място на паметника терен в източната аст на парка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама