Убиецът от Ница преди радикализацията – запален по салсата сваляч

16:01, 19 юли 16 / Свят 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ексклузивни снимки на убиеца от Ница Мохамед Булел бяха публикувани в сайта на френското списание Nouvelle observateur. През последните дни френските медии се занимават сериозно с атентатора, за когото се предполага, че се е саморадикализирал, опитвайки се да разберат какви са мотивите на доскоро изглеждащият нормално мъж. Кадрите датират от 2014 г. - две години преди атентата на „Променад дез Анге“ в Ница. Фотографиите са правени в салса клуб в Ница, който Булел посещавал редовно. Хората, които са го срещали преди да се радикализира го определят като усмихнат, запален по танците „сваляч“ - профил, който не отговаря на описанието за джихадист. За сравнение часове след атаката в крайбрежния френски град пред френските медии съседите на Булел го описаха като „самотен“ и „мълчалив“.

Хората, познавали Мохамед Булел, разказват пред Nouvelle observateur, че той бил „обсебен“ от външния си вид още от детството си. Бил запален по спорта и анаболните стероиди. Обичал е да си прави селфита. Познатите му от салса клуба разказват, че имал голям сексуален апетит и не подбирал пола на партньорите си.



Булел е използвал приложения за запознанства, за да намира нови партньори. Според френския канал BFMTV, следователите са установили, че Булел е имал в телефона си снимки на своите любовници, сред които имало както жени, така и мъже.

Ислямът забранява бисексуалните и хомосексуални взаимоотношения, въпреки че в свои интервюта близки и приятели на Булел разказват, че поне доскоро, той не е имал поведение на благочестив мюсюлманин.

Семейството на Булел го описва като объркан мъж, а баща му и сестра му твърдят, че той е посещавал психиатър в продължение на няколко години в периода между 2002 и 2004 г. и е имал "нервен срив", съобщава агенция АФП.

Разследващите все още не могат да открият връзки между Мохамед Булел и „Ислямска държава“. Групировката пое отговорност за третия терористичен атентат във Франция, отнел живота на 84 души.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама