Френската полиция задържа шофьор на такси, заподозрян за планиране на атентат

15:22, 19 юли 16 / Свят 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Таксиметров шофьор е задържан от френската полиция по подозрение в подготовката на нов терористичен атентат, съобщи радио Europe1, цитирано от световните медии.

Заподозреният бил задържан в северния град Сюси ан Бри в областта Ил дьо Франс, след като полицията спряла за проверка колата му поради нарушения на правилника за движение. В телефона на таксиметровия шофьор са открити снимки и други материали, засягащи дейността на "Ислямска дръжава".

При обиск в жилището му са намерени експлозиви, информира радиостанцията. Други френски медии уточниха, че става дума за четири стограмови динамитни пръчки, взриватели и крадени документи за самоличност. Крадени паспорти, удостоверения и шофьорски книжки имало и в самата кола."Намерените документи дават основание да се предположи, че таксиджията е човек с радикални възгледи", съобщи АФП, цитирайки свои източници.

Правосъдният министър Жан-Жак Юрвоа отказа коментар по случая. Изтъква обаче, че "Станалото показва отново колко близки във времето може да са два терористични атентата", изтъкна Юрвоа. Министърът съобщи, че в момента във Франция "се разследват 285 души, минали през театрите на бойните действия в Сирия".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама